slight hum

Share pictures of your racks and pedalboards featuring Voodoo Lab products.
Post Reply
Bahamafornian
Posts: 11
Joined: Sun Mar 07, 2010 9:47 am

slight hum

Post by Bahamafornian » Sat Jun 18, 2011 11:48 am

This system has been a work in progress for a couple plus years atleast, between the custom pedals by Analogman, and the Van Aps first ever rackmount custom order reverb, it has been a long painful process, i have rewired everything with George L's, and still have a very slight hum.
the pedalboard was a custom made board by pedalboards.com, he did a great job following my design, however the power supply has issues, i am gong to try to repower the board using a pedal power if it can accomadate the whammy as well.
i get a lot of feedback at times from the "comprosser" pedal as well.
any advise would be appreciated, i am at the point that i would like to send the system out to a pro just to finish up, but i live in the Bahamas, so it's not such an easy thing to do.
the line up in order:
tuner
wah
muff
whammy to GCX
GCX loop
1. comprosser
2. TS808 mod
3. phaser
4. Chorus
in loop with foot control - Univibe
5. empty
6. reverb
in loop- RC booster
7. delay
8. Boost

any advise is well taken, Thanks
8. Boost
Attachments
009.JPG
drawer 2
009.JPG (115.23 KiB) Viewed 5451 times
008.JPG
drawer 1
008.JPG (137.92 KiB) Viewed 5451 times
007.JPG
pedalboard.com
007.JPG (116.61 KiB) Viewed 5451 times

carstenlange
Posts: 163
Joined: Tue Nov 24, 2009 9:53 am
Location: Downers Grove, IL
Contact:

Re: slight hum

Post by carstenlange » Tue Nov 20, 2012 5:06 am

I have same issue, does the hum go away when you move pedals or cables away from power supply? You might have to place your power supply furthur away.
Custom Audio Amplifiers PT100
Bogner Ecstasy 101B
Carvin electric guitars

Brett1218
Posts: 3
Joined: Wed Mar 21, 2012 8:38 am

Re: slight hum

Post by Brett1218 » Sat Nov 24, 2012 3:38 pm

Great rig!

I had similar issues as well. To fix it I started by disconnecting everything from the GCX then plugging one pedal in at a time through the GCX to my amp. If pedal #1 worked then I'd add pedal #2. If #2 worked then I'd add the third and so on. In the end it came down to the George L cables. I love them because they look good on the board but they can create a hum if not completely connected. All of this checking takes a lot of time but worth it to get rid of the hum.


Good luck!

Post Reply