pedal switcher as instant access

Q & A for building and interfacing your rack gear with Ground Control Pro and GCX-based systems.
Post Reply
sasquatch
Posts: 15
Joined: Thu Jun 04, 2009 1:29 am

pedal switcher as instant access

Post by sasquatch » Mon Jun 08, 2009 2:16 am

hi again. i know it is possible to connect a pedal switcher to be controlled by the cround control, and that the IA switches on the ground control can be programmed to use any loop from multiple switchers. can the loops on the pedal switcher be programmed to work as instant access switches for GCX units?

stilwel
Posts: 39
Joined: Thu Jun 04, 2009 9:34 am
Location: Phoenix

Re: pedal switcher as instant access

Post by stilwel » Mon Jun 08, 2009 5:44 am

I'm pretty sure the answer to this is no.
The VL Pedal Switcher acts more like 1/2 of a GCX rather than a GC Pro.
I don't believe it sends out any MIDI commands when you step on it's switches.

borehead
Posts: 16
Joined: Sun May 10, 2009 2:33 pm

Re: pedal switcher as instant access

Post by borehead » Mon Jun 08, 2009 9:10 am

Do you mean if the Ground Control Pro can call up instant switches on a pedal switcher? In that case, yes.

You will find the Pedal Switchers under "Expanders" on the GCP.
You can assign any switch on a PS to work as a instant access.

Hope it answers the question.
/Johan

Trueman
Posts: 117
Joined: Fri May 15, 2009 3:08 am
Location: New Zealand!
Contact:

Re: pedal switcher as instant access

Post by Trueman » Mon Jun 08, 2009 11:58 pm

+1 This is the correct answer. Good to see you on here Stilwel. You've been very helpful on HRI in regards to the M13. Im having trouble uploading the 1.07 software though :? :?
stilwel wrote:I'm pretty sure the answer to this is no.
The VL Pedal Switcher ats more like 1/2 of a GCX rather than a GC Pro.
I don't believe it sends out any MIDI commands when you step on it's switches.
Connoisseur of good tone.

http://www.john-trueman.com : Guitarist from Down Under
http://www.guitarpedals.co.nz

Post Reply