MIDI Chain

Q & A for building and interfacing your rack gear with Ground Control Pro and GCX-based systems.
Post Reply
dwman3
Posts: 7
Joined: Tue Jun 02, 2009 9:09 pm

MIDI Chain

Post by dwman3 » Thu Jun 25, 2009 11:39 pm

i was reading a Rocktron Prophecy preamp manual and there was a small note that said i would need a "MIDI Box" if i had more than three devices in a MIDI chain, is this true?

Trueman
Posts: 117
Joined: Fri May 15, 2009 3:08 am
Location: New Zealand!
Contact:

Re: MIDI Chain

Post by Trueman » Fri Jun 26, 2009 3:10 pm

dwman3 wrote:i was reading a Rocktron Prophecy preamp manual and there was a small note that said i would need a "MIDI Box" if i had more than three devices in a MIDI chain, is this true?
I have used four midi devices before with no Midi Box with no problems. No Latency problems etc. Five or more and you might want to start thinking about it.
Connoisseur of good tone.

http://www.john-trueman.com : Guitarist from Down Under
http://www.guitarpedals.co.nz

dwman3
Posts: 7
Joined: Tue Jun 02, 2009 9:09 pm

Re: MIDI Chain

Post by dwman3 » Tue Jun 30, 2009 7:52 pm

do u know were i could buy one?

Post Reply